UW favoriete ontwerper is gekozen!

 

22 september heeft Shirley Udo, marketingmanager Woonmall Alexandrium met de nieuwe locatie directeur van het HMC, Arjo van Nieuwamerongen, de 6e editie van de Woonmall Alexandrium Award uitgereikt.

Dit jaar heeft Sven Wenting in de categorie meubel gewonnen met zijn prachtige ontwerp Tavolo in Metamorfosi en won Loes Voogt met het beste interieurontwerp Landhuis ’t Groen.

Beide ontwerpers van harte gefeliciteerd!

 


Winnaar INTERIEURONTWERPERS

Ontwerper: Loes Voogt
Titel: Landhuis ‘t Groen

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Minouk Schippers en ik ben 20 jaar oud. Ik heb met veel plezier de opleiding tot interieuradviseur gevolgd op het Hout -en meubileringscollege te Rotterdam. Ik heb altijd al een passie gehad voor creativiteit en de opleiding sloot daarom ook volledig aan met wat ik leuk vind om te doen. Namelijk; ontwerpen, creëren en adviseren. 

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een interieurontwerp gemaakt voor een Urban appartement van HAUT Amsterdam. Dit is een 73 meter hoog gebouw met als hoofdmaterialen hout, beton en glas. Het Urban appartement is gelijkvloers en kijkt uit over de Amstel. HAUT is een duurzame en innovatieve woongelegenheid, met empathie naar mens en natuur toe. Het is een verrijking voor Amsterdam en een groot voorbeeld voor de woningbouw vandaag de dag. 

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Vanwege het duurzame concept van het HAUT gebouw, vond ik het ook heel belangrijk dit door te zetten in het interieur. Interieur en exterieur dienen een geheel te zijn. Ik heb veel maatwerk toegepast in de woning, waardoor er verbinding ontstaat tussen verschillende ruimtes. Elke ruimte is anders en ieder zijn behoefte binnen een woning ook. Met maatwerk kunnen de wensen van de klant optimaal worden gerealiseerd. Het is ook uniek en zelf vorm te geven. Door hierbij duurzame materialen te gebruiken van ongekende kwaliteit, creëer je tegelijkertijd ook een luxueuze sfeer en fijne omgeving. 

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik wilde graag een uitdaging aangaan door een appartement te kiezen als mijn afstudeerproject. Door draagwanden en vaste leidingen zit je vast aan bepaalde opstellingen. Je kan bijvoorbeeld niet de keuken op een totaal andere plek plaatsen, maar je kan wel goed naar de ruimte kijken en zoeken naar oplossingen waardoor het een beter ontwerp wordt. Wat je wil voorkomen is een standaard opgeleverde keuken en badkamer bij het kopen van een woning in een appartementencomplex. Daarom ben ik gaan zoeken naar een vernieuwende woongelegenheid waar veel innovatieve toepassingen zijn verwerkt. Veel natuurlijk licht is het fijnste, dus een appartement met grote raampartijen waren een must voor mijn project. Zo ben ik gekomen op de website van HAUT Amsterdam. Mijn oog viel daar direct op het Urban appartement. 

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik ga het investeren in mijn nieuwe studie: Spatial Design op het HKU in Utrecht.

Instagram: @minoukschippers
Facebook: /minouk.schippers


 

Winnaar MEUBELONTWERPERS

Ontwerper: Sven Wenting
Titel: Tavolo in Metamorfosi

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Sven Wenting, en ik heb de opleiding Meubelmaker gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een salon tafel ontworpen en gemaakt.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Mijn salon tafel bestaat uit een blad van driehoeken met daarop een speciaal bewerkte glasplaat. Als je aande korte kanten over de tafel heen kijkt zie je een 3D patroon en van de andere kant weer een ander patroon.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Het ontwerp heeft zich zo gevormd door het proces heen. Ik wilde wel iets maken waarbij  je van elke kant iets anders zag. Met wat testjes kwam ik er al snel achter hoe ik dat wilde doen.
En ik ben geïnspireerd door de patronen van Escher.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik wil mijn eigen bedrijf beginnen om dit soort unieke stukken te ontwerpen, maken en verkopen. Deze prijs zal daar goed bij helpen.