Adeline van Rikxoort – Dressoir Essen & Eikenhout

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Adeline van Rikxoort, de opleiding die ik op het Hout en Meubelerings College te Rotterdam heb gevolgd en behaald is ondernemend meubelmaker/ scheepsinterieurbouw BOL niveau 4.

Wat heb je ontworpen?
Het ontwerp is een dressoir gemaakt van essen & eikenhout. De romp, bestaande uit tamboer deuren, twee lade’s en een glazen legplank, wordt gedragen door een essenhouten, organisch gevormd onderstel.

Wat maakt jouw ontwerp uniek & hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Mijn inspiratiebron komt voort uit het schilderij van Aelbert Cuyp genaamd ‘landschap bij schaars licht’. De aspecten die terug te vinden zijn beginnen al bij de uitstraling. De organische vormgeving is afgeleid uit het glooiende landschap. Het onderstel neemt de vormen van de bomen aan. In de lade’s is een bladertextuur gegutst, wat duidt op het struikgewas in het schilderij. Dit gecombineerd met mijn voorliefde voor art-deco en de luchtigheid van de scandinavische stijl.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Als ik terugkijk op de afgelopen vier jaar heb ik veel geleerd. Van te voren had ik niet gedacht dat je zo kan groeien als je emaal weet wat er mogelijk is en om je heen durft te kijken en vragen. Dit harde werken heeft mij hier gebracht. Ik ben erg trots dat ik hier mag staan met mijn meubel, het was zeker al de moeite waard. Dit mocht dan wel mijn laatste project zijn op het Hout en Meubilerings College, maar in de toekomst hoop ik nog een hoop mooie dingen te creëren en mensen blij te maken.

Uw stem is voor mij een blijk van waardering!

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Investeren in goed gereedschap, want dat is het halve werk.