Daniel Vis – Growth

Wie ben je en welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Daniel Vis, ik ben 22 jaar oud en ik ben dit jaar afgestudeerd van het HMC Rotterdam met de opleiding Meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer niveau 4.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb dit unieke notenhouten dressoir ontworpen en gebouwd.

Wat maakt jou ontwerp uniek?
Het unieke aan mijn meubel is de vormgeving.
De ronde hoeken en gebogen lijnen zijn erg moeilijk te realiseren maar geven een erg sierlijke en fijn ogende uitstraling. Ook heb ik gekozen om het meubel aan 1 kant te laten “zweven” zodat het lijkt alsof het meubel als het ware uit de grond groeit. De greeploze push-to-open lades maken de kast mooi af en geven het een nog strakker uiterlijk.
Wat dit meubel technisch erg lastig maakt is dat het bijna naadloos is af gefineerd. Het noten fineer loopt helemaal door vanaf de poot op de grond, rondom de kast, tot onderop de kast zodat er geen naden zichtbaar zijn. Het was een uitdaging om het zo te maken maar het resultaat is de moeite meer dan waard.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Het meubel is gebaseerd op een landschap schilderij van Albert Cuyp, waar zowel in het heuvelachtige landschap als in de lucht ook erg mooie glooiende lijnen zichtbaar zijn.
Wat opvalt in het schilderij is dat het landschap vrij leeg is, behalve voor een groepje bomen, waar je blik naartoe getrokken word. Ik heb dit in mijn dressoir laten terugkomen door de kast zelf vrij leeg te laten, behalve voor het ‘massieve’ ladeblok.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik vind het belangrijk dat mensen stemmen op wat zij zelf het mooist vinden. Ik heb mijn best gedaan om een mooi meubel neer te zetten, en als mensen dat ook vinden, zou het natuurlijk super leuk zijn als ze op mij zouden stemmen!
Ik ben erg trots ben op het resultaat wat ik heb neergezet. Ik zou het tof vinden om mijn meubel aan meer mensen te laten zien, en hopelijk ook mensen te kunnen inspireren. Met genoeg stemmen moet dat haast wel lukken!

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik vind het al geweldig dat ik mijn meubel hier aan het publiek mag laten zien, dus dat is al een prijs opzich.
Als ik de prijs zou winnen ben ik van plan het te gaan gebruiken om voor mezelf gereedschap of een nieuwe machine te kopen zodat ik hopelijk mijn eigen bedrijf kan beginnen zodat ik nog meer meubels kan gaan maken om daar hopelijk ook klanten blij mee te maken.