Jennifer HeEmskerk – Penthouse De Jong

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Jennifer Heemskerk, en ik heb de opleiding Interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Bij de opleiding heb ik meerdere stages gelopen en de keuzedelen Kunst en Wiskunde afgerond.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb drie ruimtes ingericht voor een gedeelte van het Penthouse wat gebouwd gaat worden in Waddinxveen. Het woongedeelte waar de keuken, eethoek en zithoek zich bevinden. Een studio voor adviserende gesprekken en de bijkeuken.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De bijzondere indeling van de zithoek maakt mij ontwerp echt uniek. Doordat de keuken zich centraal bevindt in de ruimte moest er een overzichtelijke en interessante zithoek komen. Ik heb dan voor deze zithoek de ruimte goed benut. Hierdoor kan je met grotere en kleinere gezelschappen gaan zitten op verschillende manieren.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp? 
Ik ben op dit idee gekomen omdat ik voor deze ruimtes een strak, donker maar ook gezellige interieur wilde geven. Voor dit interieur is er ook nagedacht aan de opbergruimtes en handige functies voor in de woning. De keuken moest in dit ontwerp centraal staan in de ruimte. De ruimte voor de keuken heb ik dan zo goed mogelijk gebruikt.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik zou mij erg gewaardeerd voelen als mensen op mijn project stemmen. Ik ben er zelf erg trots op hoe mijn eindexamen project heb gemaakt en afgerond. Dit zou mij erkenning geven van wat ik allemaal geleerd heb in mijn proces bij het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Als ik de prijs zou winnen zou ik heel erg trots zijn en wil ik het gebruiken voor mijn aankomende studies in de toekomst in het ontwerp gebied van design en interieur.