Jesper Simons & Geert van der Marel – The Wave Of Expression

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Wij zijn Jesper Simons en Geert van der Marel en wij hebben de opleiding Ondernemend meubelmaker/(scheeps)Interieurbouwer gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam

Wat heb je ontworpen?
Wij hebben een Modern TV Meubel ontworpen.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Echt over alle details zijn nagedacht. Door de kleurencombinatie is dit een werkelijke eye-catcher geworden. Verder is dit ontwerp heel uniek omdat alle ronde kanten doorlopen. Van de buitenste boog tot de zijdes van de lades. Ook de speciale toplaag lak is erg bijzonder. Dit door de extra matte structuur. Het speciale geharde en dubbel gelaagde glas is de kers op de taart.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Dit meubel is hebben wij bedacht met het idee om een meubel te maken met zo veel mogelijk uitdaging. Vandaar de ronde vormen en moeilijke details. Hierdoor zijn wij nog trotser op het resultaat.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
De stijl en de kleuren zijn enorm gedurfd in dit ontwerp. Als mensen op dit meubel stemmen kijken ze echt naar een meubel wat gericht is op de toekomst. Met elke stem komen we een stukje dichter bij ons idee om een eigen meubellijn te beginnen.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
We vinden het al heel gaaf dat we genomineerd zijn! We zouden de prijs gebruiken om nieuw meubel te ontwikkelen in dezelfde stijl. Zodat we hier een meubellijn uit kunnen halen.