Manou Hubers – Metropolitan Appartement Rotterdam

Wie ben je/ welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Manou Hubers, en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele inrichting ontworpen voor een panorama appartement op de 11e verdieping aan de Coolsingel te Rotterdam.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Hetgeen dat mijn ontwerp zo uniek maakt is het ruimtelijk aspect. Alle ruimtes zijn zo ingericht dat er iets met de ruimte gebeurd. Zo zorgt de keuze van een 1 meter doorlopende vloer op de muur voor een ruimer perspectief.

Daarbij loopt het overige (witte) gedeelte van de muur door in het plafond. Deze ‘simpele’ keuzes zorgen voor een geheel ruimtelijker beeld. Dit gaat mooi samen met het panoramazicht die het appartement bied.

Hierbij komt het feit dat alle ruimtes los van elkaar gezien kunnen worden en nog steeds allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Op deze manier vormen alle losse ruimtes toch één mooi geheel.

Dit maakt mijn ontwerp uniek.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik ben op dit idee gekomen doordat ik graag een keer iets anders wilde ontwerpen dan dat ik voorheen deed. Ik wilde een ontwerp neerzetten waarin verschillende aspecten elkaar zouden versterken. Op deze manier zou het verhaal wat ik wilde vertellen zelf vorm krijgen. Vanuit dit perspectief ben ik begonnen met het ontwerpen.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mensen zouden op mij moeten stemmen, omdat ik met dit project een mooie balans weet te vinden tussen minimalisme en sfeer. Dit ontwerp laat mooi de weerspiegeling zien tussen het drukke rotterdamse leven en de rust die het ontwerp laat zien. Hierdoor komt mijn verhaal goed tot zijn recht.

Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om een prijs binnen te slepen met betrekking tot mijn beroepenveld. Hieruit hoop ik veel voordeel te kunnen halen voor in de toekomst.

Wat ga je met de prijs doen als je hem wint?
Allereerst vind ik het al ontzettend leuk dat ik uit velen genomineerd ben om hier te mogen staan! Wat ik ga doen met de prijs als ik hem win is investeren in mijn toekomst. Hiermee hoop ik een opleiding en/of cursussen te mogen volgen met betrekking tot de creatieve sector. Ik ben van mening dat dit de beste manier is, investeren in je eigen toekomst.