MERLE KNEPPERS – Tuindershof in Pijnacker

Wie ben je welke opleiding/ specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Merle Kneppers, ik ben nu 21 jaar oud, en ik ben zojuist afgestudeerd aan het Hout-en-Meubilerings-college in Rotterdam aan de opleiding: Interieur-adviseur niveau 4.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele begane grond en de gehele eerste verdieping ontworpen voor een groot vrijstaand huis die nog gebouwd moet worden. Onder de begane grond valt: de woonkamer, de keuken, de eetkamer, de hal, en het toilet. Onder de eerste verdieping valt: de 3 slaapkamers, de badkamer, de hal op de eerste verdieping, een inloopkast, en een toilet.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Wat dit ontwerp uniek maakt is de lange smalle ruimte op de begane grond, dit is namelijk erg moeilijk in te richten omdat je er niets neer kan zetten. De ruimte is te klein voor een bank of een tafel, en als je er een zou plaatsen zou je niet genoeg ruimte hebben om erlangs te lopen. Daarom heb ik een oplossing gezocht voor dit veel voorkomende probleem. De oplossing is door de ruimtes in het gebied bij elkaar te betrekken, zo heb ik de lange smalle hal in de woonkamer betrokken bij het zitgedeelte, en de keuken betrokken bij het eetgedeelte, en deze twee ruimtes worden met elkaar verbonden door een design kast die ook nog terugkomt in de woonkamer in een andere variant.

Wat het ontwerp ook uniek maakt is het concept: het concept is tot stand gekomen door dat de twee klanten beide een moodboard hadden gemaakt van wat hun mooi vinden voor hun toekomstige inrichting. Van deze twee moodboards heb ik één moodboard gemaakt, en dat moodboard is een goede mix van beiden stijlen.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
ik was aan het fietsen door Pijnacker en toen zag ik een bord staan dat Tuindershof in juli 21 gebouwd zou worden, en toen ik hoorde dat ik een eigen eindproject moest kiezen wist ik dat ik dit als eindproject wou doen.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mijn ontwerp is hedendaags. Het is natuurlijk en toch duurzaam en sfeervol. Ook zit er veel tijd in het ontwerp omdat het beschikt over veel aantal vierkante meters.

Ik zou het superleuk vinden als mensen op mij zouden stemmen, omdat dat betekent dat ze mijn ontwerp echt mooi vinden. Maar op zich hier staan had ik al niet aan zien komen, ik voel me alleen door de nominatie al een winnaar.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Allereerst voel ik me al een winnaar omdat ik hier alleen al sta, wat ik echt niet had verwacht. Verder als ik de prijs zou winnen zou ik het besteden aan mijn nieuwe woning, ik ga namelijk op kamers in een studenten huis en die prijs helpt me goed op weg.