Wahiba Akkermans – Strand Noord Nesselande

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Wahiba Akkermans en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele inrichting ontworpen voor een royaal appartement gelegen in het paviljoen van nieuwbouwproject Strand Noord Nesselande.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Het unieke aan mijn ontwerp is de ruimtelijkheid die ik heb weten te creëren. Ik heb het appartement zo ruimtelijk mogelijk ingericht en de ruimte zo goed mogelijk benut. Daarnaast straalt de ruimte rust uit door de zachte tinten en natuurlijke materialen. Om het geheel wat spannender te maken heb ik warm rood/bruinte tinten op verschillende plekken terug laten komen in de ruimte. Daarnaast heb ik verschillende Eye-catchers in de ruimte toegepast zoals een bijzonder behang of gave lamp. Tot slot ervaar je de omgelegen natuur van Strand Noord Nesselande zodra je het appartement betreedt. Ik heb dit weten te creëren door te kiezen voor veel natuurlijke materialen zoals lichte hout soorten en rotan, zachte tinten en verschillende soorten pampas gras/droogbloemen te kiezen die ook in de omgelegen natuur voorkomen!

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik heb mij laten inspireren door de omgeving waarin het appartement ligt. Het appartement is gelegen in een prachtige omgeving van bos en strand. Het leek mij erg gaaf om de kleuren en materialen uit deze omgeving naar binnen te halen en te gebruiken voor het interieur. Naast de inspiratie uit de omgeving heb ik de interieur stijl Japandi toegepast. Dit is een combinatie tussen de Japanse en Scandinavische interieur stijl. Kenmerken van deze interieur stijl zijn natuurlijke materialen zoals hout en rotan en zachte, natuurlijke kleuren.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik zou het enorm leuk vinden als mensen op mij stemmen. De afgelopen maanden heb ik hard aan dit project gewerkt en heb ik alles wat ik de afgelopen jaren heb mogen leren toegepast. Hoe tof zou het zijn als mensen interesse hebben in een project wat ik heb gemaakt? Dit zou mij erg veel erkenning geven.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Wanneer ik de prijs win zal ik deze investeren in het programma Vectorworks. Dit is een digitaal tekenprogramma waar ik tijdens mijn studie vaak mee gewerkt hebt. Ook het project strand Noord Nesselande heb ik met dit programma ontworpen. Het lijkt mij enorm gaaf om ook na mijn studie gebruik te kunnen blijven maken van dit programma en met mijn opstartende interieur ontwerp bedrijf nog vele mensen te mogen voorzien van een interieuradvies!