Stem op UW favoriete ontwerper

De ondernemers van Woonmall Alexandrium hebben verschillende afstudeerprojecten van jonge meubelontwerpers en interieurstylisten van het HMC hout- en meubileringscollege genomineerd. De projecten zijn verdeeld in 2 categorieën; Meubel- en interieurontwerpen. Deze staan tot en met 22 september opgesteld in het Atrium van de Woonmall.

Welke werkstukken zijn naar uw mening de beste? Wij vragen u hieronder uw stem uit te brengen per categorie. De winnende ontwerper per categorie krijgt de Woonmall Publieksaward 2019 en zal naast deze award ook een geldprijs van € 400,- ontvangen. U maakt met uw uitgebrachte stem kans op een cursus interieurstyling t.w.v. € 250,- verzorgd door het HMC.


INTERIEURONTWERPERS

Ontwerper: Minouk Schippers
Titel: HAUT Urban Appartement

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Minouk Schippers en ik ben 20 jaar oud. Ik heb met veel plezier de opleiding tot interieuradviseur gevolgd op het Hout -en meubileringscollege te Rotterdam. Ik heb altijd al een passie gehad voor creativiteit en de opleiding sloot daarom ook volledig aan met wat ik leuk vind om te doen. Namelijk; ontwerpen, creëren en adviseren. 

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een interieurontwerp gemaakt voor een Urban appartement van HAUT Amsterdam. Dit is een 73 meter hoog gebouw met als hoofdmaterialen hout, beton en glas. Het Urban appartement is gelijkvloers en kijkt uit over de Amstel. HAUT is een duurzame en innovatieve woongelegenheid, met empathie naar mens en natuur toe. Het is een verrijking voor Amsterdam en een groot voorbeeld voor de woningbouw vandaag de dag. 

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Vanwege het duurzame concept van het HAUT gebouw, vond ik het ook heel belangrijk dit door te zetten in het interieur. Interieur en exterieur dienen een geheel te zijn. Ik heb veel maatwerk toegepast in de woning, waardoor er verbinding ontstaat tussen verschillende ruimtes. Elke ruimte is anders en ieder zijn behoefte binnen een woning ook. Met maatwerk kunnen de wensen van de klant optimaal worden gerealiseerd. Het is ook uniek en zelf vorm te geven. Door hierbij duurzame materialen te gebruiken van ongekende kwaliteit, creëer je tegelijkertijd ook een luxueuze sfeer en fijne omgeving. 

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik wilde graag een uitdaging aangaan door een appartement te kiezen als mijn afstudeerproject. Door draagwanden en vaste leidingen zit je vast aan bepaalde opstellingen. Je kan bijvoorbeeld niet de keuken op een totaal andere plek plaatsen, maar je kan wel goed naar de ruimte kijken en zoeken naar oplossingen waardoor het een beter ontwerp wordt. Wat je wil voorkomen is een standaard opgeleverde keuken en badkamer bij het kopen van een woning in een appartementencomplex. Daarom ben ik gaan zoeken naar een vernieuwende woongelegenheid waar veel innovatieve toepassingen zijn verwerkt. Veel natuurlijk licht is het fijnste, dus een appartement met grote raampartijen waren een must voor mijn project. Zo ben ik gekomen op de website van HAUT Amsterdam. Mijn oog viel daar direct op het Urban appartement. 

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
In mijn ontwerp staat luxe in combinatie met duurzaamheid centraal. De basis is vrij simpel en clean gehouden, waardoor de unieke, op maat gemaakte elementen in het interieur als statement dienen. Het interieur wordt niet gevormd door prullaria en te veel accessoires, maar door de materiaalkeuze, het lijnenspel en de vormentaal voor zowel interieur, als exterieur. 

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik ga het investeren in mijn nieuwe studie: Spatial Design op het HKU in Utrecht.

Instagram: @minoukschippers
Facebook: /minouk.schippers


 

Ontwerper: Thijs Fisser
Titel: Villa Zeno

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Thijs Fisser, 20 jaar en afgestudeerd als interieuradviseur.

Wat heb je ontworpen?
Voor mijn examenproject heb ik een appartement ontworpen gelegen in De Achterhoek. Het appartementencomplex is gelegen op een industrieel park. Deze voormalige potten en pannenfabriek is verbouwd tot cultureel centrum en op de plek waar het appartementencomplex staat stond vroeger de villa van de eigenaar van de fabriek. Vandaar dat het appartementencomplex vernoemd is naar de villa, namelijk Villa Zeno.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Ik heb een combinatie gemaakt van drie interieurstijlen. Klassiek omdat de fabriek erg oud is en veel sierlijke versieringen heeft op de voorgevels etc. Ook was de villa in een neo classicistische bouwstijl gebouwd. Hier is helaas niks van terug te zien in het nieuwe gebouw. Industrieel omdat dit een hierdoor een connectie houdt met het de locatie van het gebouw en minimalistisch omdat dit zorgt voor een rustige fundering voor het ontwerp die de twee verschillende stijlen met elkaar verbind.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik vond het erg zonde dat er geen soortgelijk gebouw er teruggebouwd is op de plek waar ooit de villa heeft gestaan maar een heel modern strak gebouw. Ik wilde de balans vinden tussen deze stijlen en de historie benadrukken.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mijn ontwerp is ontstaan uit een sterk concept, naar mijn mening een belangrijk aspect in het beginnen van een ontwerp. Vanuit daar is mijn ontwerp gedetailleerd uitgewerkt. Het geeft me extra motivatie als ik deze prijs zou mogen winnen en voldoening als ontwerper.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik ben begonnen aan de opleiding interior architecture and furniture design op de Royal Academy of Arts in Den Haag. Ik wil me graag verder ontwikkelen als ontwerper en dat kost geld, dus ik zou het daarvoor goed kunnen gebruiken.


 

Ontwerper: Loes Voogt
Titel: Landhuis ‘t Groen

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Loes Voogt en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele inrichting van een gastvrij landgoed ontworpen.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De toegepaste stijl en de daarbij gekozen combinatie van de kleuren en materialen maakt mijn ontwerp uniek. Door de klassieke stijl van het landgoed door te trekken in het interieur en dit te combineren met een gewaagde en sprekende moderne stijl heb ik een mooi geheel weten te creëeren.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Om van mijn eindproject een echte uitdaging te maken ging ik op zoek naar een interieurstijl waar ik nog niet eerder mee had gewerkt. Ik kwam uit op een modern klassieke stijl in combinatie met veel kleurgebruik. Het leek mij een grote uitdaging om dit alles tot een mooi geheel te vormen. Die uitdaging wilde ik graag aangaan en zo is mijn ontwerp tot stand gekomen.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik hoop dat mensen stemmen op hetgeen dat zij mooi vinden. Als de keuze op mij valt, zou dat voor mij een mooie erkenning zijn voor mijn gemaakte werk.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik vond mijn nominatie hiervoor al een ‘prijs’. Mocht het zo zijn dat ik de prijs win, wil ik het gebruiken om meer middelen aan te schaffen waardoor ik nog professionelere ontwerpen kan maken.


 

Ontwerper: Roos Vollebregt
Titel: Westlands Restaurant

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Roos Vollebregt en ben 19 jaar oud. Ik ben altijd al creatief geweest en wilde daar graag iets mee doen. Ik ben net afgestudeerd als Interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik mee gedaan aan Skills Heroes, de Nederlandse vakwedstrijden voor MBO’ers, en ben ik tweede geworden in de finale!

Wat heb je ontworpen?
Voor mijn eindexamen project heb ik een ontwerp gemaakt voor een monumentaal pand in het Westland, met als bestemming horeca. Om meer zitplekken te creeeren wil ik een kas om het pand laten bouwen. Als je aan het dineren bent, moet je het gevoel krijgen alsof je echt in een kas zit. Dit gevoel wordt versterkt door een lange plantenwand achterin het restaurant. Ook komen er veel stalen, glazen en groene elementen terug. In het huis zelf wordt er aandacht besteed aan de losse verkoop van de groenten die in de gerechten zitten. Zo wordt het monumentaal pand omgetoverd als Westlands restaurant.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De combinatie van het historische pand en moderne regionale uitstraling maakt het hele project bijzonder. Doordat ik zelf geboren en getogen ben in het Westland staat het project letterlijk en figuurlijk dicht bij mij.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik wil in de toekomst graag totale concepten uitwerken en zie deze wedstijd als een kans om mij verder te ontwikkelen. Met het geld dat gewonnen kan worden wil ik graag een cursus volgen.


 

Ontwerper: Elvire Hanenberg
Titel: Havenloft

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Elvire Hanenberg. Ik heb de opleiding interieuradviseur, aan het Hout- en meubileringscollege te Rotterdam gevolgd. 

Wat heb je ontworpen?
Ik heb het gehele interieur van een split level havenloft ontworpen.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De woning zelf is al vrij bijzonder, zoals de naam al doet vermoeden ligt de woning op het water aan een haven. De woning is split level waardoor je halve etages hebt die in hoogte verschillen, omdat dit al vrij druk is heb ik er voor gekozen een beperkt kleurenpalet toe te passen. Zo zorg je ervoor dat de woning ruimtelijk en rustig is. 

Bij het ontwerpen en realiseren van het exterieur is er rekening gehouden met het milieu. Zo zijn de materialen milieu- en onderhoudsvriendelijk. Ook zijn er in de woning duurzame installaties aanwezig, zoals zonnepanelen. Omdat het exterieur niet milieubelastend is, heb ik er voor gezorgd dat het interieur ook niet milieubelastend is. De materialen zijn duurzaam en van goede kwaliteit. 

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Wat de architecten met het exterieur wilde laten zien, een tijdloos en duurzaamheid ontwerp, wilde ik doorvoeren naar het interieur. 

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Omdat ik hard heb gewerkt om een vernieuwend ontwerp neer te zetten, waarbij ik heb gelet op kwaliteit en duurzaamheid 

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Dit schooljaar ben ik begonnen aan mijn HBO studie Fashion & Management aan het Amsterdam Fashion Instituut. De prijs ga ik gebruiken voor mijn studie, zo kan ik bijvoorbeeld materialen aanschaffen. 

Ik ben erg dankbaar dat ik genomineerd ben en deze kans heb gekregen.


 

Ontwerper: Amy Dudok
Titel: De Raedt Rotterdam

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Amy Dudok, en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele inrichting ontworpen voor een penthouse in Rotterdam.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De ruimtelijke indeling maakt mijn ontwerp uniek. Ik heb gebruik gemaakt van een grote kastenwand midden in de grote ruimte waar je zogezegd omheen kan leven. De grote kastenwand is een connectie voor verschillende functies zoals koken, eten en werken.

De ruimtelijkheid komt ook weer terug in de slaapkamer, badkamer en inloopkast. De verschillende luxe materialen van een goede kwaliteit spelen hier ook een grote rol in.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik ben op dit idee gekomen omdat ik voor mijn eind project niet alleen een mooi plaatje wilde maken als eindresultaat maar ook een interieur waar goed over nagedacht is qua functies en ruimtelijkheid.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Het zou leuk zijn als mensen op mij zouden stemmen omdat ze mijn project mooi en goed vinden! Dat geeft mij erkenning in dat ik ook echt goed ben in mijn beroep.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Allereerst ben ik al heel trots dat ik genomineerd ben hiervoor! Als ik win wil ik de prijs gebruiken om mij verder te specialiseren in mijn vakgebied doormiddel van verschillende cursussen te volgens zoals interieur media styling.


 

Ontwerper: Claire Bateman
Titel: MOA’s

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Claire Bateman en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb de gehele inrichting ontworpen voor een kapsalon gecombineerd met een klein restaurant!

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Een moderne kapsalon samen met een restaurant die overgaat in de ruimte maakt mijn ontwerp uniek. Ik heb de ruimte zo ingericht dat je overal doorheen kan lopen om weer in een andere functie te komen. Zo kun je als je lang moet wachten bij de kapper toch nog even lekker wat drinken en eten in het restaurant. De kapsalon en restaurant hebben een rustige en ruimtelijke uitstraling door middel van het gebruik van rustige neutrale kleuren, weinig meubels maar door af en toe een fel kleurtje te gebruiken geeft het toch een speelse en jonge uitstraling!

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik ben op dit idee gekomen omdat ik iets totaal anders wilde inrichten dan wat wij de afgelopen jaren op school hebben gedaan. Een kapsalon gecombineerd met een restaurant zag ik als een leuke uitdaging waarbij ik weer nieuwe dingen kon leren. Om het eigentijds te maken heb ik daarom gekozen om twee functies (eten en knippen) met elkaar te combineren, iets wat je nog niet vaak tegen komt.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Tijdens mijn studie heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, ik wilde altijd anders zijn dan anderen. Ik hoop dat ik met mijn stand en project kan laten zien dat dit mijn stijl is en hier hard voor gewerkt heb, en dit zal het nog meer bevestigen als mensen op mij zouden stemmen!

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Allereerst ben ik heel blij dat ik genomineerd ben om hier, in het Woonmall Alexandrium, nog een keer te mogen exposeren! Als ik de prijs win zou ik heel graag een mooie reis willen maken! Ik houd ontzettend van reizen en fotograferen en ik kan niet wachten om nog meer van de wereld te ontdekken!


 

Ontwerper: Tessa de Vink
Titel: Villa Vatena Giolou

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Tessa de Vink en ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een Villa in Cyprus genaamd Villa Vatena Giolou ingericht voor verhuur. Het is een villa voor 8 gasten in een minimalistische en chique style.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Doordat een gehele wand in mijn ontwerp bestaat uit glazen schuifbaren puien, en hierdoor een binnen-buiten gevoel wordt gecreëerd, maakt dit de villa uniek. In mijn concept heb ik naar voren laten komen dat binnen en buiten één worden en dit heb ik door de glazen wand op een originele manier terug gebracht. Door de veranda overdekt te maken en te betrekken bij de woning heb ik gezorgd voor een ruimtelijke indeling. Alle ruimtes komen door deze manier tot zijn recht. De koperen materialen van de kast maken alle ruimtes tot één geheel.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik ben op dit idee gekomen door de locatie van de villa. De mooie omgeving moest wel verwerkt worden omdat het zo groen en groot was. De inrichting binnen wilde ik daarom rustig houden en de koperen details passen erg goed bij het bescheiden en chique interieur dat ik wilde laten uitstralen.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Het zou een erg mooie start zijn voor mijn carrière. Ik heb hard gewerkt voor mijn ontwerp en geprobeerd het beste uit mezelf te halen. Het zou een grote eer zijn om uit te worden gekozen naast alle andere mooie ontwerpen, het gaat mij veel zelfvertrouwen geven voor de toekomst.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Met het bedrag van de prijs zou ik graag een laptop willen kopen. Mijn huidige laptop kan niet alle software programma’s aan. Een goede laptop zou voor mij een hele mooie start zijn in het begin van mijn carrière.


MEUBELONTWERPERS

Ontwerper: Joey Chatelin
Titel: Kluis

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
HMC Rotterdam, Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 3.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een kluis ontworpen die de mogelijkheid heeft om door middel van tandwielen te sluiten.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Mijn kluis is uniek op zich, vind ik natuurlijk! Bij elk project ben ik opzoek naar de manier om het uniek te maken, dit geeft mij een enorme kick! Ik heb bij dit project veel kleine details uitgewerkt, zoals de tandwielen die binnen in de deur ook nog kunnen draaien of de manier waarop de richting van het hout in het gehele werkstuk precies op elkaar aansluit dezelfde richting op!

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Dit specifieke project zweeft al jaren door mijn hoofd heen en mijn examenjaar heeft mij de kans gegeven om mijn droom waar te maken en daar ben ik heel erg blij mee!
Ik heb dit meubel geheel zelf ontworpen en geproduceerd tot in de details.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik zou het erg leuk vinden als mensen op mijn meubel stemmen natuurlijk.
Dit laat zien dat mijn werk en creativiteit gewaardeerd word en zegt dat ik door moet gaan met dromen en het maken van mooie unieke meubels.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik ben al enorm blij en super trots dat ik genomineerd ben en in Woonmall Alexandrium mag staan! Als ik dan ook nog eens de prijs in ontvangst zou mogen nemen dan zou ik dit steken in mijn toekomst.


Ontwerper: Michel van den Berg
Titel: Bureau

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Michel van den Berg. Ik ben 19 jaar en ik heb de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 3 afgerond op het HMC Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Voor mijn eindexamen heb ik dit bureau gemaakt.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Het bureau is gemaakt van massief notenhout met een leren blad in het midden.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Dit bureau heb ik zelf ontworpen door een aantal ideeën samen te brengen die ik tijdens mijn opleiding heb verzameld.
Uiteindelijk is dit meubel er uit gekomen.


 

Ontwerper: Seppe Ackermans
Titel: Bureau sett.

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Seppe Akkermans, en ik heb de opleiding allround meubelmaker/ (scheeps) interieurbouwer gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een bureau met stoel ontworpen.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De vormgeving en manier van het verwerken van plaatmateriaal werd door de vakjury bestempeld als VERNIEUWEND
Alle onderdelen in AUTO-CAD getekend en met CNC uitgefreesd.
De stoel en het bureau zijn voorzien van holle ruimtes* om zo het gewicht te reduceren. *(deze zijn verder niet zichtbaar)

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik ben op Pinterest gaan zoeken naar mooie vormgeving en strakke lijnen, mijn inspiratie vond ik voornamelijk in de Scandinavische vormgeving.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Het zou leuk zijn als mensen op mij zouden stemmen omdat ze mijn project mooi, vernieuwend en goed uitgevoerd vinden!
Dat geeft mij erkenning in dat ik ook echt goed bezig ben.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Als ik de prijs win, ga ik dit geld gebruiken om materialen te kopen voor nieuwe projecten.


 

Ontwerper: Sjoerd Schoenmakers
Titel: Ottone

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Sjoerd Schoenmakers, ik heb de opleiding “Allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouw afgerond op het Hout- en Meubileringscollege.

Wat heb je ontworpen?
Een dressoir genaamd “Ottone” dat is Italiaans voor messing omdat er veel messing details in mijn meubel zitten.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De gebruikte materialen versterken elkaar enorm. Het zijn alle drie ook vrij dure materialen die het meubel een luxe uitstraling geven.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik wilde mijzelf uitdagen door met materialen te werken waar ik nul kennis en ervaring mee had. Het meubel moest een luxe uitstraling krijgen maar niet te luxe. Na de keuze van de materialen ben ik gaan schetsen. Ik heb dan van dit meubel ook nog vier andere ontwerpen klaar liggen die allemaal net iets anders zijn.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Aan de winst zit een mooie geldprijs verbonden die mij als kersverse zelfstandig ondernemer kan helpen met het verder ontwikkelen van mij als meubelmaker.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
investeren in mijn bedrijf.

Instagram: sjoerd_schoenmakers


 

Ontwerper: Josianne van Aalst
Titel: Chair/Table

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Mijn naam is Josianne van Aalst en ik heb de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer gevolgd met als specialisatie ‘innovatief meubelmaker’ aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een multifunctioneel meubel ontworpen, genaamd de Chair/Table. Het tafelblad is ook de rugleuning van de stoel.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Dit meubel zul je nergens anders vinden, er is er maar één van in Nederland. Er zijn altijd meerdere tv-dressoirs en dranken kasten, maar er is maar één Chair/Table.
Het blad heeft een uniek patroon met 3 soorten hout. In de lade onder de zitting komt het patroon terug. Overigens heeft de lade (schuine)zwaluwstaartverbindingen.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Twee zomers geleden kwam ik de Chair/Table tegen in een kasteel in Engeland. Ik dacht meteen ‘dit wil ik maken’ en ik maakte het. Die Chair/Table was helemaal van grenen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde mijn eigen draai er aan geven en zo heeft het blad een mooi patroon met drie verschillende houtsoorten gekregen.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mensen mogen op mij stemmen, omdat mijn ontwerp ontzettend uniek en verfijnd is. Dat zul je niet vaak meemaken.
Van foto’s is de Chair/Table mooi, maar nog mooier is hij in het echt.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
De concurrentie is erg hoog, maar als ik een prijs zou winnen zou ik dat gaan investeren in meerdere projecten.
Aankomend jaar begin ik met een opleiding aan de kunstacademie van Utrecht, HKU. Met een prijs kan ik alles uit mijn opleiding halen.


 

Ontwerper: Roy Mastenbroek
Titel: Roys BBQ Meubel

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Roy Mastenbroek, en ik heb de opleiding Allround meubelmaker/( scheeps) interieurbouwer gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een barbequemeubel gemaakt speciaal voor The Big Green Egg, dit is een keramische barbecue/ Kamado.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
De duurzaamheid en de gebruikte materialen zoals de Douglas stam maakt dat het BBQ-meubel uniek is. De aanpassing van de maten voor de onderkast is in goede verhouding tot de boomstam en The Big Green Egg. Bij iedere reproductie zal gekeken moeten worden maar de Douglas stam.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Mijn vader heeft een voorliefde voor BBQ-en, en vooral op The Big Green Egg. Hij heeft aan mij gevraagd een exclusief, en origineel meubel te maken waarin The Green Egg geïntegreerd is.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Het zou leuk zijn als mensen op mij zouden stemmen omdat ze mijn project mooi en origineel vinden en omdat koken in de tuin steeds populairder is. Dit meubel zich onderscheid van de standaard buitenkeuken. Het meubel is doordacht omdat de boomstam verwijst naar de tuin en organisch is, daarbij is gebruik gemaakt van handigheden zoals push-to-open lades en deuren (handig ivm vieze handen) en het op hoogte gemaakt werkblad.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Als ik win investeer ik de prijs in mijn startende bedrijf ROYS exclusive interior.


 

Ontwerper: Ove D’Hooghe
Titel: EraZ_21

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Ove d’Hooghe, en ik heb de opleiding innovatief meubelmaker afgerond aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
EraZ_21 is een Tv meubel die compleet gebaseerd is op de Erasmusbrug. De poten hebben de vorm van de brug en de kabels lopen door over het frontwerk. Ook is het meubel totaal demontabel zodat het als een IKEA pakket vervoerd kan worden.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik wilde iets ontwerpen wat ik zelf mooi vind maar ook waar een verhaal achter zit. Rotterdam vind ik een geweldig mooie moderne stad en dat is ook mijn stijl van ontwerpen, dus leek het mij een goed idee om die 2 dingen te combineren.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mensen mogen op mij stemmen door het hele strakke werk wat ik volgens mijn leraren heb neergezet maar ook door het doordachte werk, en dat is om mijn meubel compleet demontabel te maken zodat het makkelijk in productie kan worden gezet en natuurlijk vervoerd kan worden.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik ben onlangs een nieuwe studie begonnen en ik zou daar al het geld in steken!


 

Ontwerper: Willem Evenblij
Titel: RPT 33

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Hoi ik ben Willem Evenblij en heb op het HMC de opleiding ondernemend interieur bouwer met succes afgerond. Ook heb ik een specialisatie ontwerpen gedaan van 2 jaar.

Wat heb je ontworpen?
Mijn ontwerp de RPT 33, die u hier ziet, is een stoel die repeterende delen in zich heeft en volledig demontabel is.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Dit prototype is het eerste 1:1 model. Dit is een basis model en kan nog aan persoonlijk wensen aangepast worden.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Het idee is ontstaan doordat ik mijn hobby fotograferen ben gaan onderzoeken om er inspiratie uit te halen. Op verschillende favoriete foto’s van mij kwam ik het principe van repeteren tegen. Zo ben ik dit principe verder gaan onderzoeken en ben toen via veel schetsen, teken en bouwen op dit ontwerp uitgekomen.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Tijdens mijn schoolperiode heb ik samen met twee vennoten het bedrijf Tollix opgericht, een foto en film bedrijf. Wanneer ik het prijzengeld zou winnen zou ik het in ons bedrijfje stoppen.

Instagram: @willemev


 

Ontwerper: Sven Wenting
Titel: Tavolo in Metamorfosi

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Sven Wenting, en ik heb de opleiding Meubelmaker gevolgd aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Ik heb een salon tafel ontworpen en gemaakt.

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Mijn salon tafel bestaat uit een blad van driehoeken met daarop een speciaal bewerkte glasplaat. Als je aande korte kanten over de tafel heen kijkt zie je een 3D patroon en van de andere kant weer een ander patroon.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Het ontwerp heeft zich zo gevormd door het proces heen. Ik wilde wel iets maken waarbij  je van elke kant iets anders zag. Met wat testjes kwam ik er al snel achter hoe ik dat wilde doen.
En ik ben geïnspireerd door de patronen van Escher.

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Het ontwerp is uniek en met een hoge graad van perfectie. Ik hoop dat ze zien hoe veel liefde en passie en heel veel uren ik er in heb gestopt.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik wil mijn eigen bedrijf beginnen om dit soort unieke stukken te ontwerpen, maken en verkopen. Deze prijs zal daar goed bij helpen.


 

Ontwerper: Loes van Leeuwen
Titel: Makundala

Wie ben je welke opleiding / specialisatie heb je gedaan?
Ik ben Loes van Leeuwen en heb dit jaar de opleiding allround meubelsstofferen afgerond op het hout- en meubileringscollege te Rotterdam.

Wat heb je ontworpen?
Het is een relaxfauteuil, gemaakt met verschillende maten cirkels. Met daarop kussentjes in de vorm van bloemblaadjes. Het ontwerp is afgeleid van een mandala. En erg kleurrijk!

Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Deze fauteuil is nog nooit eerder gemaakt, en helemaal zelf ontworpen. De kleurcombinatie is ook bijzonder, erg gewaagd met de roze felle kleur.

Hoe ben je op het idee gekomen voor het ontwerp?
Ik hou van aparte dingen die mensen niet snel tegen komen of zien. Ook hou ik erg van kleur. Dus ik wist al dat het iets bijzonders moest worden. Maar zie zoiets maar eens te verzinnen. Om ideeën op te doen heb ik vooral gebruik gemaakt van Pinterest. Daar zag ik natuurlijk veel te veel leuke ideeën, maar uiteindelijk had ik iets in gedachten. lk ben begonnen met het uitdenken van de maten van de cirkels. En bij de constructie van het onderstel heb ik een meubelmaker geraadpleegd. Al het houtwerk is gepolijst, gemonocoat en ik heb er  50 gaten in geboord. Toen dat stond kon ik verder met de kussentjes, die zijn tijdens het maak proces nog wel het meest veranderd. Uiteindelijk 50 kussenhoezen en vullingen gemaakt. Daarbij ook 100 knopen gemaakt voor het vastzetten van de kussentjes. Op de zitting is een mandala geborduurd wat op de foto minder goed zichtbaar is. Kom daarom ook zeker een kijkje nemen in de woonmall, want in het echt ziet het er allemaal veel mooier uit. Vergeet ook vooral niet de stoel van de achterkant te bekijken!

Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik zou het erg leuk vinden als u op mij stemt, dat zou echt een erkenning zijn voor mij en mijn werk en dat ik goed bezig ben. Ook zit er een hoop arbeid en doorzettingsvermogen in.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik vind het heel leuk om oude meubels een nieuw leven te geven door ze te her stofferen. Ik zou daarom graag een meubelstoffeerderij willen beginnen, en deze geldprijs zou daarbij zeker kunnen helpen!

Instagram: @loes_68

 


Breng uw stem hier uit